danimilosasmilojevica2020mala

  ugmilosmilojeviccrnabara

  НАУЧНИ СКУП

  naucniskup2019 1

  О Манифестацији

  PozivnicamilossmilojevicubeograduМанифестацију "Дани Милоша С. Милојевића" формирало је удружење "Милош Милојевић" у току 2017. године у оквиру програма обележавања 120. година од смрти великана Милојевића. Манифестација је проистекла услед обједињавања вишедневног програма у Београду,  те је манифестација понела назив "Дани Милоша С. Милојевића" у Београду.

  У жељи да Милојевића приближимо родној Црној Бари, а тиме допринесемо свеопштој популаризацији нашег места, обичаја, културе, туризма и сл. крајем 2017. године удружење "Милош Милојевић" упутило је предлог Месној заједници Црна Бара за покретање манифестације "Дани Милоша С. Милојевића" -  Црна Бара. Том приликом основали смо манифестацију "Дани Милоша С. Милојевића" - Црна Бара која се 2018. по први пут одржала у родном месту великана као вишеденевна манифестација.

   

  Напоменућемо и чињеницу да је удружење "Милош Милојевић" Црна Бара, од дана оснивања (2010. година) у Црној Бари, дан смрти Милојевића (24. јун) обележаван поменом Милошу С. Милојевићу. Стекли су се услови да се захваљујући новонасталим догађајима, овај дан прошири на вишедневне активности и тиме је оправдан настанак манифестације "Дани Милоша С. Милојеивића".

  Сегмент одржавања манифестације у Београду друштво из Црне Баре није изгубило већ напротив одржало је, тако што се на дан рођења великана, 16. октобр, у Београду, Свечаном академијом "Милош С, Милојевић" која је сасатавни део манифестације заправо представљају резултати одржане манифестације са акцентом на представљање одштампаног Зборника радова са научног скупа са међународним учешћем.

  За реализацију манифестације у 2018. удуржење има посебну захвалност Месној заједници Црна Бара која је препознала национални потенцијал који баштини наш заједничики рад. Овде се скакако морамо захвалити на несебичној помоћи наших удружења: Културно-уметничко друштво "Јелица" Црна Бара, Удружење жена "Црнобарке", Спротско-риболовачко друштво "Ушће", Фудбалски клуб "Хајдук Станко" Црана Бара, Црквеној Општини Црна Бара, потом нашим братским друштвима: Србском историјском друштво "Милош С. Милојевић", Сомбор, Удружење "Милош С. Милојевић", Минхен, Културно-историјско удружење "Милош С. Милојевић", Лозница, као и свим члановима, спонзорима и донаторима нашег друштва. 

  Данашња манифестација "Дани Милоша С. Милојевића" Црна Бара, и даље одолева али и обједињава истрајне и упорне сараднике друштва. Заправо, на предлог и уз подршку Месне заједнице Црна Бара, удружење "Милош Милојевић" постаје основни носилац манифестације. Сагледавајући потребе за успешну реализацију овог  растућег пројекта, друштво активно ради на ставарању новог правног облика чија ће обавеза бити организација свих сегмената манифестације која баштини јединствен научно-културни и туристички аспект, једнинствен по самом садржају како у  Србији тако и у региону. И као таква манифестација је у порсату гледано на сам програм, те је очекивано и рапидније увећање посетилаца у дане одржавања у Мачви и Београду.. Циљ је да се ови дани прошире поред Црне Баре и Београда и на остале градове не само у Србији већ и у Републици Српској, Црној Гори и дијаспори. Заправо на свим местима где СрБство одолева савременим пристицима.

  Уз најлепше жеље поздрављамо Вас до јунских дана, када ћемо у Мачви наставити сада традиционалне како неки кажу "Милошеве Дане".

  Удружење "Милош Милојевић" Црна Бара

  Партнери

                                
                           
             

       

       

               

  Интерент књижара - КУПИДАР

  КЊИГЕ

  ДОСТАВА

  КОНТАКТ

  Удружење МИЛОШ МИЛОЈЕВИЋ Црна Бара

  ПОСЛОВНИ ПОДАЦИ

  Удружење „Милош Милојевић“

  В.Марјановића бр.6, Црна Бара
  ПИБ: 110071060
  Матични број: 28231504

  Текући рачун:

  200-2885130101013-82

    APR     PIB
    pdf     pdf

  Design by Novica.info